Förslutningsmaskiner

Remedas sortiment av högteknologiska förslutningsmaskiner för påsar i papper och plast sträcker sig från lite enklare modeller till riktigt avancerade. Allt beroende på vad kunden har för önskemål och vilka funktioner det finns behov av. Varje sjukhus eller laboratorie strävar alltid efter att leva upp till allt högre krav på hygien. En viktig del av detta är sterilisering av instrument och andra produkter. Enbart sterilisering är inte tillräckligt, en annan viktig aspekt är perfekt förslutna förpackningar.

F110 Protec

F110 Protec serien består av ett antal modeller, där alla har samma höga kvalitet och tillförlitlighet, men anpassade för olika krav och önskemål.
Alla maskinerna är utrustade med automatisk frammatning och back och en räknare som registrerar antalet processer. De har även en RS232 port som gör att den senaste programvaran kan installeras.

F110

Grundmodellen i serien, med alla funktioner menystyrda. De olika funktionerna programmeras på det nummeriska tangentbordet, och visas på displayen. Dessutom kan man välja olika språk, varav svenska är ett av de inprogrammerade språken.

F110D

 

Har samma grundutförande men är utrustad med printer, som kan trycka packdatum, utgångsdatum samt ytterligare 20 tecken för tilläggsinformation. Genom att programmera in hållbarhetstiden, skriver maskinen automatiskt ut utgångsdatum.

F110DEP-P

 

 

Utöver funktionerna på F110D kan F110DEP-P använda sin RS232 port för att koppla den till en PC för att programmera texter och läsa av parameterar med hjälp av en programvara. Maskinerna validerar svetsen i enlighet med ISO 11607-2 där temperaturen, hastigheten och kraften övervakas. Om maskinen upptäcker ett fel får användaren en varning och slutar svetsa. Maskinen är utrustad med parameterkontoll och en USB modul. Ethernet modul finns att tillgå som tillval.

F110DBC-P

 

Kan utöver det som finns på F110DEP-P även kopplas mot spårbarhetsprogram för instrument som genererar streckkoder och annan data som trycks på påsarna.

Tillbehör

För samtliga förslutningsmaskiner från Famos finns det som tillbehör ett inmatningsbord med rullar för att underlätta arbetet med svetsen.

Rullhållare med kniv

Famos rullhållare med kniv är framtagen för att underlätta vid packning av medicinsk utrustning. Kniven gör så man på ett enkelt sätt får den längd användaren vill ha på sitt packmaterial.
Kniven som används är av högkvalitativt stål och slipar sig själv, vilket gör att den behåller sin skärpa i många år utan behov av underhåll. Rullhållaren finns i många olika storlekar och går att fästa på en vägg eller på ett bord.

Pappersvagn

Pappersvagnen används till att förvara förpackningspapper nära till hands för användaren. Vagnen är tillverkad i rostfritt stål och kan bli kompletterad med en underplåt samt byglar för att undvika att papper glider av ramen. Vagnen har 4 ramar för papper där olika dimensioner av papper kan förvaras.
Vagnen har fyra hjul varav två av dem kan låsas. Den är även utrustad med väggskydd för att undvika skador på vagn och väggar.